Volkunststofbanden

De nummer één prioriteit voor de voedselverwerkende industrie is hygiëne. Nab Belting beschikt daarom over een uitgebreid programma voedseltransportbanden. Door innovatieve oplossingen zoals banden met een antimicrobe werking en banden die over een speciale deklaag beschikken kunnen we een juiste keuze maken  die aansluit bij verschillende toepassingen.

Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie beschikken wij over een groot assortiment volkunststofbanden. Dit assortiment voldoet ruimschoots aan FDA/USDA en EU/2011 eisen. Deze banden zijn zeer eenvoudig en goed te reinigen, dankzij  het kwalitatief hoogwaardige homogene materiaal. Dit geeft tevens een aanzienlijke besparing op waterverbruik en onderhoudsuren.

De nieuwste innovatie voor de voedingsmiddelenindustrie is een positief aangedreven transportband. Naast de voordelen van de volkunststofbanden wordt deze positief aangedreven door sprockets. De voorspanning van de band is minimaal en de band beschikt gedurende de gehele levensduur over uitstekende loopeigenschappen.

Deze transportbanden zijn leverbaar in het wit en blauw en zijn FDA/USDA goedgekeurd. Voor deze banden is een brede range van accessoires leverbaar zoals (gebogen) meenemers, morsranden en profielen van hetzelfde thermoplastische materiaal als de band.